Pagina's

14 juli, 2012

WEER ALS NIEUW




36 m2 vloer schuren en lakken, tot een aantal jaren terug zou ik er zelf aan begonnen zijn en dagen lang in stof en ellende gezeten hebben. Die 'doe het zelf tijd' is voor mij voorbij. Deze man, zijn naam is Louis deed het in twee dagen met professionele  machines.


De vloer ligt er pas dertien jaar in maar was op een aantal plaatsen behoorlijk kaal gelopen en vervuild. Van de oorspronkelijke lichte houtkleur was weinig meer over. Al na de eerste grove schuurgang liet het Berkenhout zich weer zien.


Niet overal kon Louis met de grote machine terecht, onder mijn buroblad bracht de 'kantenschuurder' (met eigen lampje) uitkomst. De hoekjes deed hij met de verfkrabber en een stukje schuurpapier.

Van het lakken zijn we helaas vergeten foto's te maken, maar de eerste laag watergedragen twee componenten lak deed hij met de 'spatel', snel en efficiënt. Het kale hout zuigt de lak in no-time op. De tweede laag met een grote roller, dan weer licht opschuren en de derde laag ook weer met een roller.
Ik had het niet beter en zeker niet sneller kunnen doen. 
Twee volle dagen hebben we de lak met rust gelaten, nu staan alle meubels, voorzien van viltjes weer op hun plek en genieten wij van een bijna nieuwe vloer.

3 opmerkingen:

  1. Wat goed! En wat een goed idee, watergedragen twee-componentenlak!
    tIs inderdaad heeeeeeeel zwaar werk (het ding gaat er het liefst in zn eentje vandoor) en als de machine verkeerd is afgesteld, zoals de huurmachine die we 5 jaar geleden huurden, dan heb je allemaal strepen in de vloer... Zoals wij ;-}
    Onze watergedragen lak ("de beste" zei de specialist) is er op veel plekken alweer af, binnen 5 jaar dus.
    Jullie inspanningen (alle meubelen weg! Wat een klus..) zijn in elk geval de moeite waard!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toch wel leuk om te weten wie bovenstaande ervaring opgeschreven heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. .... En nu schreef ik dus net dat ik dat was (Jolie) en dat Blogspot de Reactie-menuutjes had veranderd, dat je een Profiel-met-je-naam moest kiezen, en zodra je dat deed, het BlogSpos-script je naam ....wegliet... ;-} En, schreef ik, "laat ik ns een ander profiel-met-m'n-naam kiezen..." :-) Maar, wat bleek... Niet alleen m'n náám weg, óók m'n reactie foetsie! ;-}

    Dus ga ik nu voor ik op "publiceren" klik m'n reactie saven, en kijken of ik "naam/url" weer aan de praat kan krijgen.. :-)
    Goed weekend!
    Jolie

    BeantwoordenVerwijderen