Pagina's

19 mei, 2011

Halifax

Er kwam een trein de hoek om, of eigenlijk een treinwagon. Een wagon uit de tijd dat er nog timmerwerk aan te pas kwam. Het historische gevaarte stond op een veelassige oplegger en blokkeerde onze weg.Vijf auto's vóór ons stopte een man in oranje overall het verkeer. Hij kwam van links, eerst de trekker met daarachter een lange, lage oplegger met wel zes of meer bestuurbare achterassen. De man in oranje regelde het verkeer en bestuurde de achterassen met een kastje op zijn buik. We stonden op een hellende weg aan de rand van de stad. De combinatie moest een krappe bocht helling óp maken, de man met het kastje dirigeerde de oplegger miraculeus langs obstakels en maakte de wachtende auto's duidelijk dat ze nog langer moesten wachten. Een meter of honderd naar boven boog de combinatie naar rechts om vervolgens een twintigtal meters achteruit te rijden. En dat alles om te kunnen keren!
We stonden erbij en keken erna. We maakten zelf's foto's want daarvoor stonden we lang genoeg stil. Om ze van de camera op de iPad te krijgen is een nieuw verhaal en daar ben ik nog niet an toe!

3 opmerkingen:

  1. fotoos, we willen fotoos, via bloe toes of wiefie, we willen beeld!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. M'n koffertje met kabels was te zwaar om mee te nemen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je had die foto's ook met de iPad zelf kunnen maken, maar daar denk je op zo'n moment waarschijnlijk nietvaan Maar begrijp ik uit dit verhaal dat je je blog nu vanaf de iPad bijhoudt? Kon dat eerder niet?

    BeantwoordenVerwijderen