Pagina's

28 mei, 2011

The Cairngorms National Park



Je zou kunnen zeggen dat het  Cairngorms National Park het hart vormt van Schotland. In het park liggen de hoogste bergen van GB,  de Cairn Gorm met de top op 1245m. Als er sneeuw ligt is het een fantastisch wintersport gebied, het aantal skiliften is dan ook niet op twee handen te tellen. Met een 'funicular', twee treinwagons aan één kabel kan je naar het restaurant, winkel en een expositie over de berg en het treintje op 150m onder de top. Die twee wagons aan één kabel houden elkaar in balans. De wagon naar boven kan pas weg als de ander naar beneden gaat. Halverwege moeten ze elkaar passeren op het enige stukje dubbelspoor van de twee kilometer lange baan. De foto is van dat moment, maar ergens moet er speling in de kabel zitten want wij stonden stil toen de andere ons passeerde. Een paar winters geleden was dit spoortje bedolven onder een pak sneeuw van 7 meter dik! Nu was er alleen maar regen en behoorlijk wat wind, maar dat merkten we pas toen wij boven -tussen de buien door- het terras van het restaurant op stapten.

2 opmerkingen:

  1. Wat een bijzondere techniek, twee wagons aan één kabel.. De wagonnetjes hebben ook een erg leuke kleur! En last but not least vind ik de foto heel geestig, met dat sticker-hert dat ook precies voor de voorruit van de wagon in de verte valt, een vervreemdend effect dat je eerst op het verkeerde been zet :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de plekken bekeken in maps, lijkt me een erg mooie reis, die kant ben ik nog niet op geweest, wie weet, alleen een tentje lijkt me daar geen goed idee, toch maar een camper zien te regelen tegen die tijd...heeft het 'huuske' jullie dit keer zonder problemen overal gebracht, geen start en andere problemen meer gehad?

    BeantwoordenVerwijderen