Pagina's

08 december, 2011

Bentveld 't LIS



Bijna twee jaar geleden schreef ik een stukje over 't LIS onder de titel 'De kracht van wortels'. Begin deze week reageerde iemand die om de hoek aan de Westerduinweg woont (in het huis van de familie Heiligers, de bakker) en de mensen kent die in het rechterdeel van het huis wonen. Die mensen hebben volgens hem hun deel weer zover mogelijk in de oude staat gebracht en weten ook al veel over het huis en de vroegere bewoners. De man die mij schreef is op zoek naar foto-materiaal over zijn huis en de huizen in de buurt.
In één van de twee doosjes met glasnegatieven (in hoofdzaak Adrie als kind) zat ook deze van het huis nog zonder aanbouw. Het huis ernaast is nog niet af. Bij een bevriende fotograaf met een grote scanner lukte het om een mooi positief te krijgen.
Weet iemand wanneer het huis gebouwd is? Volgens de eigenaar van 'rechts' is al na tien jaar na voltooiing de aanbouw gebouwd.
Leuk toch dat er belangstelling is voor ons 'jeugdhonk'?
Alle gegevens zijn welkom, in een reactie of via mail.

HET VORIGE STUKJE IS HIER TE VINDEN.

7 opmerkingen:

  1. Ok, dan;-).
    Mama is in Haarlem geboren, in 1919. Dus het huis is van daarna. Een paar jaar daarna, denk ik. Leuk dat iemand die interesse heeft. De bakker herinner ik me nog goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Staat het niet ergens op het huis zelf? 1925 of zo?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Voorruit dan ;-)
    Moeder bellen, en ja hoor, Zij denkt dat het huis in net vóór 1921 is gebouwd, omdat pappa (de mijne dan, Brammetje) daar geboren is in 1921! De architect was waarschijnlijk Dhr van Logchum of van Logchem, De aanbouw was van 1932?? De datum van deze aanbouw is te vinden op een glas in lood raampje (niet die in de deur naar opa's werkkamer)maar moeder weet niet waar dat is gebleven.
    Dit alles met de hartelijke groeten van "jullie" tante Nel!(Nu 88 jaar oud)
    Wellicht weet Oom Biem nog wat op te kuggelen?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is wel handig als je even een link naar dat eerdere artikeltje maakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Sista, goed idee. Staat nu onder de tekst.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prima zo. Het is leuk om te lezen hoe er contact gezochtbwerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ... ik heb ook nog een doos staan waarin foto's uit die tijd, eens kijken of daar wat uit te halen is, ik zal ze scannen en je mailen ... heerlijk weer zo te snuffelen en ruiken aan "toen", en de hartelijke groeten aan tante Nel!

    BeantwoordenVerwijderen