Pagina's

31 december, 2011

700 kalveren versus 't Speelhuis van Piet Blom



Het zijn kleine berichtjes, maar de laatste jaren zijn tienduizenden dieren door brand omgekomen. Kippen, varkens en nu weer 700 kalveren. Veel plaats in de krant krijgen ze niet, een enkele keer een foto.

De brand in Helmond is al twee dagen voorpaginanieuws en op de buis uitgebreid in beeld gekomen. 
't Speelhuis van Piet Blom met daarin een fantastische schildering van Har Sanders is totaal verwoest. De oorzaak is waarschijnlijk kortsluiting in een regel- of schakelpaneel. De brandmelders waren uitgezet omdat er 'wel eens' een rookmachine wordt gebruikt. Het lijkt mij tijd dat de regels en/of de apparatuur aangepast worden. Er zal maar brand ontstaan tijdens het gebruik van een rookmachine, als publiek denk je veilig te zitten.

Het gebouw kan worden herbouwd, maar de unieke schildering kan nooit meer opnieuw aangebracht worden. 't Speelhuis zal nooit meer hetzelfde zijn.

1 opmerking:

  1. Vreselijk zonde allemaal... Inderdaad, zo'n schildering is voorgoed vernietigd..
    En die omgekomen dieren, -zoveel hypocrisie rond ritueel slachten, maar wèl omstandigheden scheppen waar om de haverklap zulke rampen voorkomen. En dan met ZOveel tam-tam een dierenpolitie oprichten, maar zulke dierenrampen een klein kolommetje op een linkerpagina gunnen.
    Hoe we ooit nog van zoveel hypocrisie afkomen.... :-(

    Over dieren gesproken, heb je het NOS-nieuws gezien over die stier die 2 boeren doodde die een kalf uit de stal wilden halen? http://nos.nl/artikel/327199-dolle-stier-doodt-twee-mensen.html
    Staat er heel suf als laatste regel "het kalf overleefde het,"
    Ja logisch hè: die stier wilde z'n kudde beschermen. Doet 'ie dat, wordt ie als dank afgemaakt. Onbegrijpelijk hoe uitgerekend boeren dierengedrag niet kunnen begrijpen en voorspellen.

    BeantwoordenVerwijderen