Pagina's

08 augustus, 2007

APPELS voor WIJN







Dit zijn de eerste gevallen appels van een boompje dat ik kocht als 'Sterappel', maar het waarschijnlijk niet is. Ze vallen niet voor niets, ze zijn behoorlijk aangetast. Als de rest rijp zou zijn, zou ik de aangetaste stukken eruit snijden en ze gewoon in de emmer mee laten gisten.
De doorgesneden appel is die van rechtsboven.Vorig jaar maakte ik van 10 KG van dit ras een heerlijke dessertwijn, ik hoop dat dat dit jaar ook weer lukt!


$



4 opmerkingen:

  1. Mooi staaltje werk van die rups... Het is toch kunstig. Ik kijk uit naar de wijn! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je er nog lekkere wijn van kunt maken, complimenten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb er zojuist een onaangetast stukje van afgesneden om te proeven, dat was sappig en heel smaakvol. De rest waarderen de kippen - onze kringloop-vuilnisbakken - wel.
    L.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Is het bij sterappels niet zo dat ook het vruchtvlees rose is ?
    Ook bij ons vallen veel aangestoken appels, maar ook door de vogels aangepikte appels. Wij hebben ons er mee verzoend: het fruit delen wij samen met de vogels.
    th.

    BeantwoordenVerwijderen