BORAGO OFFICINALIS /KOMKOMMERKRUID
Soms verdwijnt een plant om onverklaarbare redenen uit de tuin om vaak jaren later weer ergens anders op te duiken. Andere planten, bomen of struiken zijn niet uit te roeien en vormen al snel een plaag waar niet iedereen van gediend is. Het Komkommerkruid in onze groentetuin is bezig zo'n plaag te worden. Jaren geleden al had ik het al in de tuin, maar het verdween volledig. Vorig jaar zaaide ik een rijtje in het bloemenstukje van de moestuin waarna de planten zichzelf vermeerderden. In het voorjaar freesde ik zeker drie vierkante meter jonge plantjes onder de grond. In de loop van de zomer kwamen die voor een deel weer op. Maar ook nieuwe zaailingen groeiden voorspoedig, honderden hebben we uit de grond getrokken voordat ze weer nieuw zaad konden vormen.
Hoewel het blad en de bloemen van de plant eetbaar zijn wordt het bloemmetje meestal alleen ter decoratie gebruikt. Wij gebruiken het voor beide.
Hieronder het recept dat L. gisteren gebruikte.
De kip in Madhur Jaffrey's traditioneel Indiaas recept, 'murgh musallam' staat te marineren en die eten wij vanavond. De kip komt bij de 'Turk' vandaan omdat die meestal vele malen lekkerder is dan wat wij hier kunnen halen.
Hoewel het blad en de bloemen van de plant eetbaar zijn wordt het bloemmetje meestal alleen ter decoratie gebruikt. Wij gebruiken het voor beide.
Hieronder het recept dat L. gisteren gebruikte.
De kip in Madhur Jaffrey's traditioneel Indiaas recept, 'murgh musallam' staat te marineren en die eten wij vanavond. De kip komt bij de 'Turk' vandaan omdat die meestal vele malen lekkerder is dan wat wij hier kunnen halen.