Pagina's

11 augustus, 2009

NIET ECHT VEEL MAAR WEL LEKKER





In de supermarkt kom je ze in de peul niet tegen, wel gedroogd of in blik.
Ik bedoel kapucijners, een bewaarerwt uit vervlogen jaren. Vers, dus groen zijn ze te gebruiken als doppertjes. Dat hebben we al een aantal keren gedaan. De laatsten hebben we laten drogen aan de plant en vanmiddag zonder moeite uit de peul gehaald. Veel is het niet, maar genoeg om een paar keer bij een maaltijd te gebruiken. Vroeger tuinierde ik op grotere schaal met als gevolg potten vol bonen en erwten in de kelder waar we nooit doorheen kwamen. Dit handje vol zal het voorjaar niet halen. Buurman Gerard heeft een kas vol komkommers en vele prachtige courgettes maar eet ze zelf niet! Hij geeft ze weg, maar zelfs dan gaat het grootste deel de kliko in! Hij brengt wat naar onze kippen maar verkopen aan de dijk zoals wij doen ziet hij niet zitten.


!?!?
!?!
!.
!

3 opmerkingen:

  1. Kort geleden stond er in de krant een foto van een opper (zo'n ouderwetse hooiberg) met grauwe erwten. In de tekst stond dat grauwe erwten niet veel meer geteeld werden omdat dat toch wel bewerkelijk was én dat we ze niet moesten verwarren met kapucijners.
    Zijn die van jou grauwe erwten ?
    th.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit zijn Blauwschokkers, echte kapucijners dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op te foto is alleen het begin van het doppen te zien, hoor! De opbrengst van wat we hebben laten hangen om te drogen is wel bijna zes ons, dus wat mij betreft een meevaller. Daar kunnen we in de winter een paar riante 'Captain's Dinners' van maken.

    BeantwoordenVerwijderen