Pagina's

22 februari, 2011

CANAL+ / CANAL -



In het buitengebied waar wij wonen zijn we voor TV ontvangst afhankelijk van een satellietschotel (vroeger een hoge mast met vele sprieten); "de kabel' komt hier niet. De aanbieder van TV via de schotel is CANAL+. Als we zouden willen, kunnen we 'zappen' tussen meer dan 600 kanalen. In de praktijk gebeurt dat natuurlijk zelden of nooit, veel verder dan een aantal zenders 'dicht bij huis' komen we meestal niet. Onder die door ons bekeken zenders zitten de filmkanalen van CANAL + zelf. Het zijn soms naar onze smaak goede films en die worden niet onderbroken door verderfelijke reclame. Maar sinds een paar maanden probeert de aanbieder zijn kijkers duidelijk te maken dat er wat gaat veranderen, dat gaat per telefoon, brief en dmv een lopende tekst in beeld. In het begin was dat een kleine, niet echt storende letter die gebruikt werd in de boodschap en ophield als de film echt begon.
Afgelopen zaterdag echter - we wilden een re-make van Sherlock Holmes zien - bleef de tekst in een zeer groot formaat de hele film in beeld. Een echt storende factor waar we alleen vanaf konden komen door de tekst af te dekken.
De twee gidsen die we naast de krant zo nu en dan raadplegen bleken samen met een stapeltje CD's afdoende te werken. Leuk film kijken was het niet.

Wij zullen echt niet de enigen zijn die zich storen aan deze opdringerige teksten, maar je leest of hoort er nooit wat over. Waarschijnlijk omdat het veel mensen niet eens opvalt omdat bij hen het bewegende beeld als onderdeel van het interieur altijd aanstaat.

1 opmerking:

  1. Ha, wat fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die zich hieraan stoort... Die "kleine" kijkvolgendeweeknaar-popupjes in de bovenrand, of ticker-tape onderin beeld... Of deze tips nog werken http://www.jolie.nl/weblog/112008november.html#ticker_tape weet ik niet - maar jullie idee van een deel van het scherm afdekken is wel zo effectief!

    ik hoop dat de aanbieder ermee ophoudt! Of jullie snel een andere aanbieder dan Canal+ kunnen kiezen.

    BeantwoordenVerwijderen