Pagina's

09 december, 2013

Elzet bitset security 33-delig

Nu de dagen korter, natter en kouder worden kruip ik vaker en langer achter mijn scherm om de meest fantastische filmpjes te bekijken over onderwerpen waar ik vroeger geen weet van had! Het maken van...,  het werken met..., vliegmachines, boten, tractoren, appelpersen, hout draaien, metaal draaien of laser snijden, ik kan er uren naar kijken. En filmpjes kijken is kennis opdoen! Het onthouden van alle informatie is een andere zaak, maar er blijft genoeg hangen om er weer even mee verder te kunnen.
Dat lange zitten geeft koude voeten tegenwoordig, ijskoude voeten. Vorig jaar al heb ik een extra radiatortje onder mijn buro laten zetten, dat geeft wel wat warmte, maar niet voldoende. 
Om de kou er even uit te halen gebruik ik een straalkacheltje. Toen ik hem dit weekeinde aanzette bleek er een 'rammel' in te zitten, er zat iets los in. Ik wilde dat ding openmaken om te zien wat de oorzaak was, maar kreeg 'm niet open. Hij zat gesloten met schroefjes waar ik geen bitje voor had, de fabrikant wil niet dat je zelf gaat klussen, hij heeft liever dat je een nieuwe koopt!






Op internet zag ik dat er wel degelijk schroevendraaiers en bitjes met deze vorm te koop zijn, maar het is oppassen! Er zijn 'star bits' met vijf of met zes punten, met en zonder 'hole'. De 'doe het zelf zaken' hier in het land van Altena wisten vaak niet eens waar ik het over had en konden de bitjes niet leveren. Gelukkig hebben we ook nog een alternatief, soms wat duurder, maar altijd goed spul voor de vakman en de amateur die kwaliteit willen.
Zij hadden het setje wat ik zocht, de vierde van links op de onderste rij had ik nodig. De rest komt ooit of nooit aan de beurt, maar voor verrassingen zal ik niet snel meer komen te staan.
Het setje kostte mij  € 20,20, dat is de prijs die je op internet ook tegen komt. Ik zal er nog lang plezier van hebben.



4 opmerkingen:

  1. Da's een mooi setje, menigmaal om verlegen gezeten maar eigenlijk te weinig nodig om aan te schaffen, met bits wel vaak het probleem bij klein priegelwerk dat de bit + stift + handvat te breed/te log zijn om lekker bij je werk te kunnen! Daar zou je een mooie slanke bithouder voor moeten ontwerpen, ik ben vast niet de enige met dat probleem.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het bitje wat ik nodig had is ook als handschroevendraaier verkrijgbaar, dan zit je niet met die verdikking. Ik vermoed de rest ook. Heb je goed naar die kruiskoppen gekeken? Dat zijn 'verschoven' kruisen.

      Verwijderen
  2. Een fraai verpakt, zeer praktisch setje voor de vakman/ liefhebber om er jaren mee vooruit te kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hans Mulder12/12/13 22:31

    Ooit had ik ook diverse bitjes nodig voor hetzelfde probleem als jij mee zit. Ik vertik het om de fabrikant een plezier te doen, door nieuwe spullen aan te schaffen. Eerst zelf proberen op te lossen en op het allerlaatst pas nieuw kopen. Ik heb een doos vol met bitjes aangeschaft bij de Aldi. Supergeschikt voor al mijn klusjes. Voor een prikkie! (foto volgt)

    BeantwoordenVerwijderen