Pagina's

01 juni, 2009


B L O T E R I K K E N


Ik hou niet zo van die plekken waar mensen - leve de vrijheid- massaal uit de kleren gaan, zoals nudistenoorden als campings en stranden waar vrouwen en mannen -die gekleed nooit een bal aanraken- ineens gaan vollyballen alsof dat hun alledaagse bezigheid is. Maar soms is het amusant onverwacht op zo'n groepje te stuiten. Alles waar maar enigszins beweging in kan zitten trilt, schudt, danst of klappert dat het een lieve lust is. Fraai om aan te zien is het meestal niet.
Naast de 'Camping des Chevrets' tussen Cancale en St.Malo was een groepje 'parapenters' druk doende de lucht in te komen en daar langdurig te blijven. Gewapend met mijn kijkertje ging ik op zoek naar de startplaats. Eén man bleef steeds maar op één punt in de lucht hangen. Je kon hem bijna aanraken. Hij maakte gebruik van de thermiek op de grens tussen strand en duin. Toen ik dichterbij kwam bleek hij ook precies boven een stel vollyballende bloterikken te hangen. De boven langs de duinrand lopende families verdeelden hun aandacht tussen beide groepen sportievelingen.
De start en landing van de schermvliegers verloopt niet altijd volgens plan zoals de plaatjes laten zien en vaak is het lang wachten op het juiste windje.
Ik kan er uren naar kijken, zelf de lucht in gaan durf ik niet.










4 opmerkingen:

  1. Hallo,

    Mooie site!
    Kom hier toevallig langs( op zoek naar camping info( voor begin julli) over Normandie en bretagne)oa camping des chevrets.
    we zoeken een plaatsje dichtbij de natuur, rust, groen, water...waar onze 3 kindjes fijn kunnen spelen en ontdekken.
    ga nu toch eventjes verder zien ivm de nudisten daar:)( niet echt onze bedoeling dus)
    Bedankt voor je fijne teksten en alle tips voor een vakantie in deze streek zijn welkom!

    Groetjes,
    Katrien en familie( uit belgie)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Katrien en familie,
    Ik denk niet dat je je door die nudisten af moet laten schrikken, ze zitten aan het eind van het strand waar je met de kinderen niet hoeft te komen! De camping ligt op een schiereiland waardoor je twee verschillende kusten hebt: strand en een baai met bootjes. Mogelijkheden genoeg om een leuke tijd te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo,

    Bedankt hoor.
    en wat die nudisten betreft : we kijken dan wel naar de parapenters aan de hemel he:) ieder zijn doen en laten!

    groetjes,

    katrien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wanneer je meer foto's wilt zien van het grote - niet het blote - strand van Camping des Chevrets (zeer aan te bevelen trouwens) en van de schitterende wandeling rond het schiereiland La Guimorais, die best met kinderen te doen is, kun je kijken op Flickr: http://www.flickr.com/photos/lindsey_bogle. Het gaat om de foto's onder 'Trips and Travels', set 'Normandy and Brittany', met de tags CampingdesChevrets LesChevrets LaGuimorais. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen