Pagina's

29 maart, 2007

MARLIJN





Gisteren haalde ik bij de viskar in het dorp een doos Zeeuwse mosselen, volgens de datum op het pak
goed tot 4/4. Ik zou een mosselen in knoflook-kruidenroomsaus maken, waarvoor de mosselen gekookt en uit de schaal gehaald moesten worden. Het was een ramp. Een gekookte mossel moet een stevig geheel zijn en zit los in z'n schaal. De meeste diertjes echter in de geopende schelpen zaten als snot tegen de beide schaal helften geplakt. Het zag er zeer onsmakelijk uit. Het was net over zessen en in de hoop dat de visman er nog zou staan nam ik de pan onder de arm en reed snel naar de parkeerplaats bij onze super. Hij had net zijn negotie ingepakt maar was er nog. Hij begreep er niets van, hij had de mosselen die morgen ingekocht . Wat ik er voor in de plaats wilde hebben vroeg hij toen, de mosselen waren allemaal verkocht. Je had vorige week toch zwaardvis meegenomen? Neem dit, Marlijn nog lekker dan zwaardvis!
Vanavond eten wij dus Marlijn, klaargemaakt als zwaardvis met limoen en citruspasta. De moten staan al enige uren te marineren. Er blijkt een witte en gestreepte Marlijn te bestaan, toch eens vragen aan de visboer welke wij nou hebben gekregen.

3 opmerkingen:

  1. Klinkt goed, die Marlijn! Zonde van jullie mosselen.. Klinkt heel vies.
    Was de Marlijn lekker?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Jolie,
    Wij vonden de Marlijn minder dan de zwaardvis, maar dat kan aan ons liggen en de manier waarop we 'm hebben klaargemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helemaal niet! De veelbelovende 'steaks' - bij elkaar ruim een pond - zagen er fantastisch uit, groot en dik, mooi glanzend, met een kleur en textuur die aan (echte, verse) tonijn deden denken. Maar eenmaal gegrild was het vlees droog en smakeloos. Doorkauwen, net een propje keukenpapier in mijn mond. Bah. Volgens mij had die vis jaren in de vriezer gelegen, of was op weg naar de consument meerdere keren ingevroren geweest. Ontzettend jammer en zeer teleurstellend.
    L.

    BeantwoordenVerwijderen