Pagina's

24 mei, 2010

C A M P I N G G A S T







Wij wilden rustig meanderen door zonnig noord Italië, veel fietsen en vooral niet veel auto rijden. Het is anders verlopen.
Regen, het kwam bij bakken uit de hemel. vVrzopen campings en gevaarlijke plassen op de wegen waren ons deel. Van lekker slenteren door mooie steden of dorpen is niet veel gekomen. Binnen zitten en lezen (ik las 'Het gezicht van de oorlog' van Martha Gellhorn), dan toch weer verder rijden op zoek naar droog en zonnig weer. We kregen de tip naar Ceriale aan de kust te gaan, daar zou het fraaier weer zijn. Het bleek waar, we hebben er vier nachten gestaan. Daarvoor stonden we op een camping in Deiva Marina, die ons al eerder was aangeraden als uitvalbasis voor een bezoek aan de Cinque Terre, de vijf (zeer toeristische) dorpjes die door een wandelpad met elkaar verbonden zijn. Maar ook daar bleek de regen spelbreker, er was maar één kort stukje pad begaanbaar, de rest was afgesloten zo hoorden wij. Wij namen de trein (de dag ervoor met grote vertraging wegens aardverschuivingen) en liepen omhoog naar Corniglia, het enige dorpje van de vijf dat niet direct aan zee ligt, dus van landbouw leeft.
Tijdens het wachten in Deiva Marina kregen wij leuke gasten, namelijk vinken die - zeer nadrukkelijk - voer verzamelden voor hun jongen. Net zo brutaal als mussen kunnen zijn, pikten ze bijna de rijst van ons bord. Daarna hebben we ze maar een eigen bordje gegeven.

Ondanks het minder prettige weer was het lekker om er even tussenuit te zijn, maar zoals gewoonlijk ook heerlijk om weer thuis te komen.

5 opmerkingen:

  1. Leuk dat pikkende filmpje! Betekent dit dat je een nieuwe camera hebt of kon het al met je oude? Jammer van die regen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gewoon met die kleine platte OLYMPUS, maar wel met een statiefje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gelukkig kwam dat gretige vinkje keer op keer terug, want er zijn heel wat opnames gemaakt om er één goede uit te kunnen pikken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ... wat jammer van de regen, dat heb je niet in de hand ... eerst denk "dat is morgen vast beter" maar na een paar dagen krijg je wel goed de pleu in ... nog problemen gehad met de diesel ... ?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, zonde van het weer.. Link ook, met die aardverschuivingen in dat gebied (je zou er maar in terecht komen..) (Wilde ik al eerder reageren maar drukdrukdruk ;/)
    In .NL was het niet beter geweest qua weer, dat wel! Kun je er tòch beter even tussenuit zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen