Pagina's

20 mei, 2009

Z E E K R A A L





Veel is het niet, maar lekker was het wel.

Ergens langs de Normandische kust zagen wij een moeder en zoon bij laag tij steeds bukken om iets te plukken. L. kon haar nieuwsgierigheid niet onderdrukken en ging vragen wat ze zochten, het bleek Zeekraal te zijn. Die mensen vertelden dat je alleen de malse jonge lichtgroene stukken moest plukken, eigenlijk snijden om niet de hele plant met wortel en al uit te rukken. Wij hadden geen emmertje of iets dergelijks om ze in te doen, dus propte L. haar zakken vol met de oogst die wij binnen haalden. Uiteindelijk bleek het niet erg veel te zijn maar genoeg om samen met de in de buurt van Mont Saint-Michel gekochte oesters een heerlijk voorgerecht te vormen.

4 opmerkingen:

  1. Ôh, wat ziet dat er lekker uit - al heb ik geen idee hoe het zal smaken... Is het zout(ig)? Wat goed dat ze alleen stukken afsnijden en de plant zelf in tact laten..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Jolie
    Het is lekker en smaakt een beetje ziltig,jouw vader moet het kennen! www.zeekraal.nl/ Sommige visboeren in ons lage landje verkopen het ook. Maar zelf verzamelen is het leukste.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat zout natuurlijk, maar vooral heel fris en knapperig. Ingemaakt kun je het ook kopen, maar vers is het allerlekkerst. Proberen!
    L.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Proberen, zal ik zeker doen L! en ik zal 't mn vader ns vragen!

    BeantwoordenVerwijderen